6 دلیل مهم برای سرمایه گذاری

2019-11-09
9 دقیقه زمان مورد نیاز برای مطالعه
6 دلیل مهم برای سرمایه گذاری
سرمایه گذاری، بهترین روش برای حفظ ثروت و افزایش آن است. اما اولین احساسی که معمولا پس از شنیدن این اصطلاح در افراد مختلف ایجاد می‌شود، احساس خطر کردن است. با فراگیری روش‌های درست سرمایه گذاری به میزان بسیار زیادی می‌توان ریسک موجود در سرمایه گذاری را کاهش داد. بهتر است همین حالا موضع خود را نسبت به این مقوله مشخص نمایید. امیدواریم مطالعه این مقاله از «آسامید» شما را در این تصمیم گیری یاری نماید

دیدگاه مردم جامعه ما نسبت به ثروت و افراد ثروتمند شاید با برداشت و نوع نگاه مردم سایر جوامع، تفاوت‌های عمده‌ای داشته باشد. این اختلاف نگاه، احتمالا ناشی از این است که ما هنوز به خوبی نتوانسته‌ایم به تفاوت بین مفهوم سرمایه داری و سرمایه گذاری پی ببریم و با نگاهی موشکافانه و عمیق به تحلیل سرمایه گذاری بپردازیم. شناخت دقیق سرمایه گذاری و بررسی منطقی و علمی آن، علاوه بر اینکه موجب پیشرفت مالی فرد و خانواده می‌شود، در نهایت به بهبود وضع اقتصادی کشور نیز خواهد انجامید.

سرمایه گذاری

برای پرداختن به بایدها و دلایل مهم سرمایه گذاری، ابتدا بهتر است به ارائه رویکردهای مختلف افراد جامعه نسبت به مقوله سرمایه گذاری بپردازیم؛ اصولا عموم جامعه سه نوع رویکرد نسبت به سرمایه گذاری دارند:

  • دسته اول؛ تمایلی به سرمایه گذاری ندارند

این دسته از افراد، کسانی هستند که معمولا مخارج و هزینه‌های زندگی آنها بیش از درآمد آنان است. برای این اشخاص، فرقی نمی‌کند که میزان درآمدشان در ماه چقدر باشد، چرا که اساسا تمایلی به سرمایه گذاری ندارند. هرگاه صحبت از سرمایه گذاری می‌شود، می‌گویند: «ما و سرمایه گذاری؟! ما که پولی نداریم؛ ما رو چه به این حرفا کلی بدهی داریم؛ یا ما که از پس اقساط همین واممون برنمیایم چه برسه به..» و از این قبیل جملات. به راستی که رویکرد این دسته از افراد را می‌توان بدترین رویکرد نسبت به سرمایه گذاری دانست.

  • دسته دوم؛ برای حفظ پول خود سرمایه گذاری می‌کنند

این دسته از افراد کسانی هستند که پول خود را بیشتر در بانک‌ها سپرده گذاری می‌کنند و چنانچه به‌ ندرت وارد بازار سهام شوند نیز نسبت به خرید سهام‌های بسیار کم ریسک اقدام می‌کنند. مهمترین عامل برای این دسته از افراد، امنیت است. این افراد، خطر پذیر و اهل ریسک نبوده و به احتمال بسیار زیاد از مشتریان پروپا قرص بیمه عمر و تامین اجتماعی نیز هستند. افراد این دسته در مجموع نسبت به دسته اول، از شرایط و اوضاع مالی بهتری برخوردارند، اما خیلی کم پیش می‌آید که جزو سرمایه گذاران حرفه‌ای و یا حتی نیمه حرفه‌ای قرار گیرند.

  • دسته سوم؛ برای به دست آوردن پول بیشتر سرمایه گذاری می‌کنند

حتما با خود می‌گویید اینکه کاملا مشخص است و نیاز به گفتن ندارد. بلی! ما هم با نظر شما کاملا موافق هستیم و اعتراف می‌کنیم که همه سرمایه گذاری‌ها با هدف کسب سود و پول بیشتر انجام می‌شوند، اما نکته مهم این است که سرمایه گذاری، اولویت چندم افراد باشد!

برای این دسته از افراد که ما در دسته سوم به تعریف آنها پرداخته‌ایم، سرمایه گذاری از آن جهت در اولویت قرار دارد که کسب ثروت برای این اشخاص در اولویت قرار دارد و آنها به خوبی با قواعد و قوانین این فعالیت آشنا هستند و حاضرند هزینه‌های آن را هم به خوبی پرداخت نمایند. این دسته از افراد روزهای بسیاری از عمر خویش را صرف تجزیه و تحلیل بازارهای مخنلف و مشاوره گرفتن نموده و در این راه، علاوه بر صرف سرمایه مادی، از وقت، آرامش و امنیت خود نیز سرمایه گذاری می‌کنند. سرمایه گذاران حرفه‌ای و باتجربه، ثروتمندان و کارآفرینان همگی در این دسته قرار دارند. این افراد ممکن است در آغاز، پول و سرمایه کمتری نسبت به دو دسته دیگر داشته باشند، اما در ادامه راه، اکثرا از ثروت به مراتب زیادتری نسبت به دو دسته اول برخوردار می‌شوند؛ اصلی‌ترین تفاوت این دسته از افراد با سایر افراد، رویکرد و اولویت بندی آنها در سرمایه گذاری است.

6 دلیل برای سرمایه گذاری

اکنون که با رویکردهای مختلف نسبت به سرمایه گذاری آشنا شدیم، اگر به پیوستن به دسته سوم، احساس علاقه دارید اما هنوز دچار تردید هستید، بهتر است در ادامه راه با ما همراه باشید تا با هم مروری برمهمترین علل و انگیزه‌های سرمایه گذاری داشته باشیم

سرمایه گذاری

کسب استقلال مالی

استقلال مالی داشتن بدین معناست که اگر تا پایان عمر نیز هیچ گونه سرمایه گذاری و فعالیتی انجام ندهید، به قدر کافی پول و سرمایه برای ادامه حیات دارید؛ به عنوان مثال، فرض کنید سالی هفتاد میلیون تومان هزینه دارید و از طریق سرمایه گذاری‌هایی که قبلا انجام داده‌اید، سالانه 75 میلیون تومان سود به شما تعلق می‌گیرد. در این حالت اگر شما هیچ کاری هم انجام ندهید، برای تامین هزینه‌های خود و خانواده خود حتی به یک ساعت کار هم نیاز ندارید. همه کسانی که امروزه در نظر ما متمول و ثروتمند هستند، ابتدا به استقلال مالی رسیده‌اند؛ برای رسیدن به استقلال مالی 2 راه وجود دارد:

  1. سرمایه گذاری
  2. راه اندازی کسب و کار (البته کسب و کار، زمانی شما را به استقلال مالی می رساند که مانند یک سیستم عمل کند و برای کسب درآمدش نیازی به شما نداشته باشد؛ از طرفی راه اندازی کسب و کار نیز نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود.) اگر به زندگی ثروتمندان نگاهی بیندازید، خواهید دید که آنها هر دو راه را همزمان با هم طی نموده اند، اما کارمندان بسیاری بوده اند که فقط از طریق سرمایه گذاری توانسته اند قبل از بازنشستگی به استقلال مالی دست پیدا کنند.

برخورداری از قانون تصاعد

اگر گلوله‌های برفی را دیده باشید، ابتدا بسیار کوچک هستند و هر چه پایین تر می‌آیند، بزرگتر می‌شوند، اما زمانی که یک گلوله برفی به نزدیکی‌های پایه کوه می‌رسد، با هر متری که طی می‌کند، حجم و اندازه‌اش ده‌ها برابر بزرگتر از زمانی می‌شود که در قله کوه بوده‌است و این همان قانون تصاعد است. این قانون، جزو جذاب‌ترین قانون‌های سرمایه گذاری است. در واقع می‌توان گفت این قانون همان قانونی است که در نظر مردم، افراد ثروتمند را هر روز برخوردارتر و متمول‌تر از روز پیش نشان می‌دهد. اما به راستی نحوه کارکرد قانون تصاعد در سرمایه گذاری چگونه است؟ قانون تصاعد در سرمایه گذاری زمانی رخ می‌دهد که شما سود پول خود را نیز سرمایه گذاری می‌کنید.

سرمایه گذاری

پول کمتر و سود بیشتر با اهرم مالی

چگونه می‌توان به اهرم مالی دست پیدا کرد؟ دستیابی به اهرم‌ های مالی، کار سختی نیست. اهرم مالی همان چیزی‌ست که سرمایه گذاران غیر حرفه‌ای و پس انداز کنندگان از آن دوری می‌کنند.

اهرم های مالی عبارتند از وام های بانکی، دریافت سرمایه از دیگران و هر راهی که بتوانید برای خود از راه قرض، سرمایه‌ای فراهم کنید؛ شاید الان بگویید که دستیابی به این اهرم‌ها کار سختی است، اما با فراگیری سرمایه گذاری حرفه ای می‌توانید ماهانه 5 تا 10 درصد سود کنید. این در حالیست که بانک‌ها سالانه حداکثر 25 درصد سود می‌دهند و این یعنی سودی تقریبا 6 برابر آنچه بانک‌ها پرداخت می‌کنند. با این حساب اگر نصف این مبلغ را به کسی بدهید، آیا کسی پیدا می‌شود که پولش را به جای اینکه به شما بدهد در بانک قرار دهد؟! فقط کافی است سرمایه گذاری را به صورت حرفه‌ای آموزش ببینید و با تجربه‌ای که به دست می‌آورید به آنها نشان دهید که فرد قابل اطمینانی هستید. از طرفی بانک‌ها نیز مشتاق پرداخت وام به شما هستند، زیرا به آسانی می توانید وام‌های خود را تسویه کنید و زمانی این اهرم‌ها جذاب تر می‌شوند که با قانون تصاعد ترکیب شوند. شما در قانون تصاعد دریافتید که چگونه پول کم شما پس از یک مدت، ده برابر می‌شود، حال به این فکر کنید که پول کم شما در کنار پول سایر افراد باشد؛ این راز اصلی سرمایه گذارانی است که بسیار ثروتمند شده‌اند

در امان ماندن از تورم

دلیل دیگری که سرمایه گذاری را در ایران، موضوع قابل اهمیتی ساخته‌است، عدم ثبات اقتصادی، کاهش روز افزون ارزش پول ملی و تورم بسیار بالا می‌باشد. اما نگران نباشید! اولین کاری که سرمایه گذاری به نفع شما انجام می‌دهد، این است که پولتان را از تورم حفظ می کند، زیرا اگر سرمایه گذاری درستی انجام داده‌باشید، علاوه بر سودی که به شما تعلق می‌گیرد، مبلغ دارایی شما نیز به اندازه تورم، رشد خواهد کرد. از طرف دیگر، اگر در سرمایه گذاری خود از اهرم‌های مالی استفاده کرده‌باشید، تورم برای شما یک مزیت نیز به شمار می‌آید، زیرا دارایی شما با تورم، رشد زیادی داشته‌است، اما بدهی شما ثابت مانده‌است و این اتفاق، سود چشمگیری برایتان به همراه خواهد داشت؛ به عنوان مثال فرض کنید برای سرمایه گذاری خود، مبلغ 10 میلیون تومان وام دریافت نموده‌اید که پس از یک سال باید مبلغ 11 میلیون تومان پس بدهید، اما سرمایه گذاری شما که قرار بوده‌است در طول این یک سال با 20 درصد سود همراه باشد، به علت تورم 40 درصدی در این سال به 60 درصد سود می‌رسد و در پایان سال، شما یک میلیون تومان سود به بانک می‌دهید در حالی که به جای دو میلیون تومان سود، 6 میلیون تومان سود کرده‌اید.

حق انتخاب بیشتر

سرمایه گذاری، شما را ثروتمندتر می کند به همین علت، یکی از جذابیت‌های آن، برخورداری شما از حق انتخاب‌های بیشتر است، زیرا وقتی برای خرید یک کت شلوار، 5 میلیون تومان بودجه دارید، نسبت به زمانی که بودجه شما برای این خرید، تنها 500 هزار تومان است، از حق انتخاب بیشتری برخوردار هستید. این موضوع را به تمام زندگی خود بسط دهید. بدون شک، سرمایه گذاری، شما را ثروتمند ساخته و حق انتخاب‌های بیشتری پیش روی شما قرار خواهد داد. با این شرایط، لذت بیشتری نیز از زندگی خود خواهد برید.

کمک به دیگران

اگر سرمایه گذار موفقی باشید از دو طریق می‌توانید به دیگران کمک کنید. اول، اینکه می‌توانید بخشی از دارایی و ثروت خود را انفاق نموده و از آن برای کمک به افراد نیازمند جامعه بهره برداری کنید. راه دیگری که به مراتب ارزشمندتر و مفیدتر از راه اول است، فراهم کردن امکان سرمایه گذاری برای کسانی است که قصد کمک کردن به آنها را دارید. مسلما آنها نیز در آینده می‌توانند این امکان را برای دیگران فراهم آورند. این موضوع یادآور این مثل معروف است که می‌گوید: «به کسی که نیازمند است ماهی ندهید به او ماهیگیری بیاموزید!»