5 روش آسان برای انتقال طبیعت به خانه

2019-11-13
7 دقیقه زمان مورد نیاز برای مطالعه
5 روش آسان برای انتقال طبیعت به خانه
آیا می‌دانید که استرس یا آرامش داشتن، خوش اخلاقی یا بد اخلاقی، خنده رو بودن یا عبوسی کردن، مهربانی یا بی مهری و سایر خلقیات، احساسات و افکار و رفتار انسان، ارتباط مستقیمی با محیط زندگی و طبیعت پیرامون او دارد؟ آیا از میزان تاثیر جلوه‌های مختلف طبیعت بر نحوه شکل گیری شخصیت انسان‌ها آگاهی داریم؟ در این مقاله از «آسامید» با چند روش تاثیرگذار برای بهره‌مند ساختن فضای خانه از آرامش موجود در طبیعت آشنا می‌شویم

حتما برای شما هم پیش آمده‌است که گاهی در لابلای گذر ایام، دلتان گرفته‌باشد یا احساس خستگی و یا شاید هم بی‌حوصلگی کرده باشید؛ در چنین مواقعی اگر یکی از دوستان یا نزدیکان شما به دیدارتان بیاید، اولین پیشنهادی که می‌دهد چیست؟ در اکثر مواقع خواهد گفت: «پاشو حاضر شو بریم یه هوایی بخوریم» یا «چرا الکی خودت رو زندانی کردی؟ پاشو بریم بیرون، بریم تو دل طبیعت، یه حال و هوایی تازه کنیم…» و از این قبیل جملات که نکته مشترک بین همه آنها پیشنهاد حضور در دل طبیعت است. طبیعت، این مادر مهربان بشر از ابتدای آفرینش، آغوش خود را سخاوتمندانه بر روی این فرزند مسافر خود گشود، اما آدمی در طول تاریخ هرچه قدرتمند تر و مجهزتر شد، از این آغوش مهربان، دور و دورتر گشت تا آنجا که امروزه خود را در قفس‌هایی تنگ به نام خانه و آپارتمان و مجتمع، زندانی نموده و از آرامش روح و روان، محروم ساخته‌است. تنها راه رهایی از بند این بیگانگی و دلتنگی، آشتی دوباره با طبیعت و بازگشت به آغوش مهربان اوست. باید از هر روشی برای نزدیک کردن فضای خانه و زندگی خود به حال و هوای زنده طبیعت استفاده کنیم تا دوباره نور سبز آرامش بر زوایای تاریک اتاق‌های خواب و نشیمن‌ ما تابیدن آغاز کند.

  • سقف خانه خود را بلند کنید؛ تا مدت‌ها پس از آفرینش، سقف بشر، آسمان و فرش او زمین بوده‌است. محیط پیرامون فرد، تاثیرات شگرفی بر روحیه و خلق و خوی او دارد. روح انسان با زیر سقف کوتاه به سر بردن سازگار نیست. بعضی اوقات، رفتن به اتاق، بستن در، کشیدن پرده‌ها، خاموش کردن لامپ و تکیه زدن به پشتی یا دراز کشیدن روی تخت و غرق در عالم رویا و خیالات خود شدن، بهترین چاره کار است. در چنین لحظاتی، خیره شدن به سقف کوتاه اتاق؛ یا خود را در اتاق و فضایی با سقف کوتاه دیدن، بسیار دلگیرکننده است و احساس اسارت و در بند بودن را به آدم منتقل می‌کند؛ درست برعکس سقف‌های بلند که احساس آزادی و رهایی به آدم می‌بخشند. فضای آرامش بخش اماکن مذهبی، مساجد، شبستان‌ها و مکان های گنبدی شکل را شاید تاکنون تجربه کرده‌باشید؛ دلیل مهم این آرامش از نقطه نظر معماری، بلند بودن سقف این اماکن است. قبل از سکونت در یک خانه، فاصله سقف از زمین را در نظر بگیرید، چرا که این عامل، تاثیر زیادی در روحیه و احساسات ما انسانها برجا می‌گذارد.
سقف بلند
  • حضور گیاهان را بیشتر کنید؛ گیاهان، همدم دیرین ما هستند. همراهانی که از همان روزهای اول آفرینش، فداکارانه در خدمت بشر و سلامت او بوده‌اند. دیدن آنها آرامش می‌دهد؛ نفس کشیدنشان سلامت است؛ وجودشان در خانه و گلدان و بر روی طاقچه‌ها، زیبایی و لطافت و تنوع به دنبال دارد؛ و حضورشان در طبله عطاران و عرصه طب قدیم و پزشکی نوین، مایه درمان و سلامت و بهبود است. این همراهان دیرین بشر، خلق و خوی ما، تمرکز ما و حتی حافظه ما را بهتر می‌کنند. تماشای آنها، استرس را کاهش می‌دهد و وجودشان در محیط، مایه‌ی طراوت و سرسبزی فضا می شود.  گیاه عنکبوتی که گیاهی خانگی‌ست، بهترین تصفیه کننده هوا و گیاه بامبو که آن هم گیاهی خانگی‌ست، ترمیم کننده خاک، زیبا و درمانگر است و گیاه یاس که عطرش مایه آرامش سیستم عصبی‌ست؛ خوابی آرام را در شباهنگام به شما هدیه داده و مانع از بیدار شدن‌های مکرر شبانه می‌شود. تا جای ممکن برای زیبایی خانه و آرامش روح و روان خود از گیاهان با شکل‌ها، انواع و اندازه‌های مختلف در سراسر خانه استفاده کنید.
حضور گیاه در خانه
  • نور خانه خود را زیاد کنید؛ نور، سرچشمه همه زیبایی‌هاست. به راستی، یک لحظه تجسم کنید؛ جهانی تاریک و بی نور! یعنی جهانی بی هیچ چشم انداز زیبایی، دنیایی سراسر ترس و وحشت از ناشناخته‌ها، جهانی بی رونق، بی حرکت و خاموش و در نهایت، دنیایی ساکت و سرد و سیاه! جهانی مرده! به راحتی می‌توان گفت که نور، همه چیز این هستی و اصل و اساس همه‌ی این آفرینش است. بی نور، همه جا خاموش و بی معناست. پنجره‌های خانه خود را زیاد کنید، پرده ها را جمع نموده و خورشید را به مهمانی هر گوشه خانه خود دعوت کنید. با حضور هرچه بیشتر نور در فضای خانه، آرام‌تر، خوش اخلاق‌تر و شادمان‌تر خواهید شد. گاهی هم نگاه خود را در خط نوری که از پنجره به کف اتاق و روی نقشهای زیبای بته جقه ای قالی ایرانی تابیده است، خیره و محو کنید و از لحظات سرشار از آرامشی که در این مدیتیشن کاملا شرقی، نصیبتان می شود غرق لذت شوید.
نورگیری خانه
  • از عناصر طبیعی، بیشتر استفاده کنید؛ صندلی، مبلمان، پشتی، زیر انداز و هر چیزی که بر روی آن می‌نشینید یا بر آن تکیه می‌زنید، هرچه از عناصر و اجزای طبیعی و طبیعت ساخته شده باشند، علاوه بر تضمین سلامت جسمانی شما، آرامش روح و روان شما و زیبایی و دلنشینی فضای خانه شما را نیز بیشتر و بیشتر می‌کنند. به یاد داشته باشید که چشم انداز شما باعث واکنش احساسی شما خواهد شد. بافت و شکل چوبی و طبیعی مبلمان خانه، فرش کردن اتاق‌ها و استفاده از عناصر طبیعی برای تزیین دکوراسیون خانه در افزایش شادی و آرامش روان افراد خانواده، بسیار مؤثر است؛ به‌عنوان مثال، فرش کردن اتاق، سبب افزایش احساس راحتی و شادی فرد می‌شود، در حالی که استفاده از عناصر فلزی مانند ساعت دیواری، گلدان و ظروف و اشکال فلزی … قدرت استقلال فرد را افزایش می‌دهند. در نهایت، می‌توان چنین گفت که استفاده از عناصر و ترکیبات چوبی و طبیعی به رشد روحی و سلامت روان ساکنین یک خانه کمک چشمگیری می‌کند.
استفاده از عناصر طبیعی
  • برای چیدمان خانه خود از طبیعت الهام بگیرید؛ یکی از ویژگی‌های طبیعت، آموزگاری اوست. شاعران و نویسندگان تاریخ، همیشه از جلوه‌های طبیعت به عنوان پوششی زیبا برای انتقال آموزه‌ها و اندرزهای خود بهره برده‌اند. در حقیقت، این پیچیدن صدای باد در لابلای نیزارها بود که برای اولین بار، ایده ساخت ساز نی را در بشر ایجاد نمود. به همین صورت، اشکال و حجم‌های موجود در طبیعت نیز در معماری سازه‌ها و طراحی فضای داخلی ساختمان‌ها و خانه‌ها همواره، الهام بخش انسان بوده‌اند. در طبیعت هر چیز در جای خود قرار دارد؛ طبیعت، زیبایی را فدای کمیت نساخته و به بیننده‌ی خود می‌آموزد که فراوانی یک چیز، دلیل بر زیبایی آن نیست؛ وجود تنها یک گل و چند جوانه سرسبز در شعاعی گسترده و خشک، گاه چنان چشم انداز زیبا و لطیفی در طبیعت ایجاد می‌کند که آن را با هزاران گل و دسته گل نیز نمی‌توان آفرید. در طبیعت فضای مرده‌ای در کار نیست و همه جا روح زندگانی جاریست. برای چیدمان فضای داخلی خانه خود از زیبایی‌های طبیعت الهام بگیرید. مبل‌ها را رو به دیوار قرار ندهید تا «فضای مرده»  ایجاد نکند، چرا که فضای مرده باعث ایجاد انرژی منفی و کاهش سطح آرامش درون می‌شود. گوشه ای از خانه را پر وسیله و شلوغ نکنید تا گوشه‌ای دیگر خلوت و بی وسیله رها نشود. طبیعت را آموزگار خود قرار دهید و انرژی را در همه جای خانه پخش کنید. در چینش خانه خود به تعادل بیشتر از تقارن اهمیت دهید و در پایان اینکه، همیشه، طبیعت را آموزگار خود بدانید تا آرامش و طراوت و شادمانی، میهمانان همیشگی خانه شما باشند.
الهام از طبیعت برای چیدمان خانه