مناسب بودن شرایط یک آپارتمان مسکونی در نظر افراد مختلف به عوامل متفاوتی بستگی دارد. برای عده ای، سطح فرهنگی محله ای که آپاتمان در آن قرار گرفته است دارای اهمیت است، برای گروهی دیگر دوری یا نزدیکی آپارتمان به مراکز خرید مهم است و برخی دیگر به فاصله آپارتمان تا مدارس و مراکز آموزشی اهمیت می دهند و خلاصه مطلب این که مناسب بودن شرایط مکانی یک آپارتمان با توجه به شرایط خاص افراد به عوامل مختلفی بستگی دارد که ما در این مقاله از «آسامید» قصد داریم به دلیل همین تنوع شرایط، صرفا از دیدگاه سکونت در طبقات مختلف به این مساله بپردازیم تا با بررسی این عوامل بتوانید طبقه مناسب برای سکونت خود را انتخاب کنید.
چشم انداز
به طور یقین طبقات بالاتر از چشم انداز بهتری برخوردار هستند. اگر آپارتمان مرتفع در منطقه و فضای زیبایی قرار داشته باشد، طبقات بالاتر که تراس و پنجره های سراسری دارند، انتخاب مناسبی هستند.

حریم خصوصی
حریم خصوصی در طبقات بالاتر نسبت به طبقات اولیه بیشتر حفظ می شود. زندگی در طبقات پایین، حریم خصوصی مورد انتظار شما را تامین نمی کند. ساکنینی که می خواهند در تنهایی و خلوت و به دور از شلوغی و هیاهو اوقات خود را سپری کنند، طبقات بالاتر را انتخاب می کنند. ساکنین طبقات بالا تا حد زیادی از سر و صدای موجود در خیابان و ترافیک در امان هستند.

مصرف انرژی و زمان
طبقات اولیه و پایین تر نسبت به طبقات بالایی در مصرف انرژی بهینه تر هستند. برخی افراد تمایل ندارند که وقت خود را در آسانسور یا در انتظار آن صرف کنند؛ بنابراین برای این دسته از افراد، سکونت در طبقات اولیه و همکف مناسب تر است.

نورپردازی و تهویه
یکی از امتیازات زندگی در طبقات بالا، نورپردازی و تهویه مطبوع است. طبقات بالایی و میانی ساختمان در طول روز، روشنایی مناسب تری دارند و هرچه به سمت طبقات بالاتر بروید نور بیشتری را به خانه خود مهمان کرده اید. همچنین می توانید از گردش هوای بهتری برخوردار بوده و ورود حشرات مزاحم را به محل زندگی خود کاهش دهید.

هزینه
در آپارتمان های فاقد آسانسور، ارزش واحد هایی که در طبقات اول و همکف قرار دارند، از سایر واحدها بیشتراست است. اما اگر ساختمان مرتفع و دارای آسانسور باشد، هزینه و ارزش مالی در طبقات بالایی افزایش می یابد. همچنین هزینه های مربوط به گرمایش و سرمایش در طبقات بالاتر نسبت به سایر طبقات بیشتر است.
مشکلات فنی
مشکلات فنی مربوط به نشتی آب، نم زدگی، زهکشی لوله ها و فشار آب در طبقات بالایی نسبت به طبقات پایینی بیشتر به وجود می آید.
امنیت
طبق شواهد موجود و آنچه از ظاهر یک ساختمان نیز به خوبی مشهود است، طبقات پایین، بیشتر از طبقات بالا در معرض خطرات و جرایم هستند. ورود و دستبرد به قسمت های همکف و زیر زمین، بسیار آسان تر از طبقات بالایی است. در عین حال، موضوع امنیت طبقات مختلف یک ساختمان به شکل و ساختار ساختمان و مدیریت امنیت آن بستگی دارد.

کودکان و سالمندان
برای کسانی که خود یا یکی از اعضای خانواده آنها دچار بیماری های تنفسی یا مشکلات جسمی حرکتی هستند و یا کسانی که در بین اعضای خانواده ی خود از نعمت حضور افراد سالمند یا فرزندان کم سن و سال برخوردارند، بهتر است به منظور رعایت حال این عزیزان بیمار و تامین آرامش و امنیت این سرمایه های عاطفی یک خانواده، طبقات پایین تر آپارتمان را برای سکونت انتخاب نمایند.

موارد اضطراری و حوادث
هنگام بروز خطر و حوادثی همچون آتش سوزی یا زلزله، امکان تخلیه و عملیات نجات در قسمت های پایینی ساختمان راحت تر است.
زندگی در طبقات متوسط می تواند معایب و مزایای طبقات بالا و پایین را متعادل کند. با این حال تصمیم با شماست که با توجه به شرایط خود و خانواه و اولویت هایی که دارید، طبقه ی مناسبی را برای سکونت انتخاب کنید.
منبع: https://www.quora.com/Whats-the-best-floor-to-live-in-a-high-rise-apartment-building