مفهوم سرمایه گذاری بر روی خود چیست؟

2019-12-09
4 دقیقه زمان مورد نیاز برای مطالعه
مفهوم سرمایه گذاری بر روی خود چیست؟
با شنیدن اصلاح سرمایه گذاری، معمولا اولین تصویری که در ذهن اکثر افراد نقش می‌بندد، یا تصویر پروژه‌های عظیم ساخت و ساز شهرک‌ها، مجتمع‌های تجاری و مسکونی بزرگ و برج‌های آسمان خراش است و یا تصویری از یک بازار شلوغ و پر تلاطم به نام بازار بورس. اما پیش زمینه و پیش نیاز همه سرمایه گذاری‌ها که کمتر از آن یاد می‌شود، موضوع «سرمایه گذاری بر روی خود» است که در این مقاله از «آسامید» به بررسی مفهوم آن پرداخته‌ایم

شما از لحظاتی پیش، بی آنکه خودتان دقت کرده باشید، وارد یک پروسه سرمایه گذاری شده‌اید! البته نگران نباشید، اتفاقی برایتان نخواهد افتاد. در حقیقت شما هم اکنون با وقت ارزشمند خود، در حال سرمایه گذاری بر روی تجربه و نتیجه‌ای هستید که از مطالعه این مقاله به‌دست خواهید آورد. شما سود این سرمایه گذاری بر روی خود را زمانی دریافت خواهید کرد که این تجارب را در زندگی خود بکار بگیرید. به‌ طور کلی دو نوع سرمایه وجود دارد؛ سرمایه‌ مادی و سرمایه غیرمادی. سرمایه های مادی، ملموس و قابل مشاهده بوده و به راحتی می‌توان آنها را ارزش گذاری نموده و برای آنها قیمت تعیین کرد؛ سرمایه‌هایی همچون پول نقد، سهام، املاک، کسب و کار و… جزو رایج ترین سرمایه های مادی هستند. اما سرمایه های غیرمادی، برخلاف سرمایه های مادی، غیر ملموس و غیرقابل مشاهده بوده و به سختی می‌توان برای آنها قیمت تعیین نمود و یا آنها را با معیارهای مادی مورد ارزش گذاری قرار داد. زمان با ارزش ترین سرمایه غیرمادی انسان است؛ سلامت جسم و روح و روان، هوشمندی، روابط خصوصی و خانوادگی و نیز روابط اجتماعی ما از اصلی‌ترین سرمایه های غیرمادی ما به شمار می‌آیند.

چه نیازی به سرمایه گذاری بر روی خود است؟

سرمایه گذاری بر روی خود، دارای بیشترین بازده بوده و تقریبا ریسکی نیز در پی ندارد. انواع دارایی‌ها و سرمایه های مادی، ممکن است مورد سرقت، کلاهبرداری و سایر مشکلات مشابه قرار ‌گیرند اما هیچ کس قادر نیست دانش و تجربه شما را مورد سرقت قرار داده یا آسیبی به آن وارد کند. علاوه بر همه این موارد، سرمایه گذاری بر روی خود، تقریبا پیش زمینه تمامی انواع سرمایه گذاری‌ها می‌باشد. برای ورود به بازارهای مختلف سرمایه گذاری و همچنین جهت راه اندازی هرگونه کسب و کاری باید دانش مربوط به آن بازار و آن کسب و کار را فراگرفت و کاملا مشخص است که برای فراگیری هرگونه دانشی باید برنامه «سرمایه گذاری بر روی خود» را اجرا نمود.

مزایای سرمایه گذاری بر روی خود چیست؟

برای سرمایه گذاری بر روی خود، مانند سایر سرمایه گذاری‌ها لازم است که علاوه بر هزینه‌ها و سرمایه های غیرمادی خود مانند زمان، انرژی، قدرت تفکر و… از سرمایه های مادی یعنی نقدینگی خود نیز استفاده کنید اما آنچه در پایان، نصیب شما می‌شود، دارای چنان فواید و ابعاد مثبت گسترده‌ای می‌باشد که این میزان سرمایه گذاری های مادی در مقابل آن بسیار اندک و ناچیز به نظر خواهد آمد. در ادامه به برخی از مزایای سرمایه گذاری بر روی خود اشاره می‌کنیم.

  • بازدهی بسیار بالا: به عنوان مثال برای فراگیری روش های سرمایه گذاری بر روی املاک و دریافت یک مشاوره عالی برای درک شرایط موجود در این بازار ممکن است در نهایت حدود 4 میلیون تومان هزینه لازم باشد اما سود حاصل از آن در آینده، بیش از ده ها میلیون تومان خواهد بود و این میزان بازدهی فقط از طریق رشد شخصی و سرمایه گذاری بر روی خود امکان پذیر است.
  • عدم نیاز به سرمایه زیاد: در ایران نیز مانند بسیاری از مناطق دنیا هزینه آموزش، اصولا کمتر از میزان و ارزش واقعی آن است و با یک محاسبه کلی به راحتی می‌توان دریافت که میزان هزینه‌های ماهیانه غیر ضروری افراد به مراتب بسیار زیادتر از میزان هزینه‌ای می‌باشد که آنها در طول یک ماه برای فراگیری آموزشی خاص یا هرگونه مهارت و آموزشی صرف می‌کنند. در کشور ما خوشبختانه زمینه فراگیری آموزش‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون معمولا برای همه اقشار جامعه فراهم می‌باشد؛ فقط کافیست با یک برنامه‌ریزی مالی منطقی و اصولی از میزان هزینه‌های اضافی یا غیر ضروری خود در طول سال یا ماه کم کنیم تا برای فراگیری آموزش‌های مختلف، بودجه کافی در اختیار داشته باشیم.
  • سوددهی سریع: این امتیاز در واقع وجه تمایز شما به عنوان یک سرمایه گذار حرفه‌ای آموزش دیده با افرادی می‌باشد که بدون فراگیری آموزش و صرف هزینه و زمان برای کسب تجارب دیگران پا به عرصه سرمایه گذاری نهاده‌اند. اینجاست که دانش و آموزه‌هایی که فرا گرفته‌اید، شما را قادر می‌سازد تا ایده‌ها و برنامه‌های خود را بسیار سریع اجرائی نموده و سود قابل توجهی به‌دست آورید.
  • قابلیت انتقال بدون واگذاری مالکیت: با انتقال هر نوع دارایی و سرمایه‌ای به شخصی دیگر، در حقیقت مالکیت آن نیز از شما سلب و به شخص مورد نظر منتقل خواهد شد اما چنانچه شما دانش و تجربه خود را در اختیار دیگران قرار داده و به آنها منتقل سازید نه تنها از میزان دانش و تجربه شما کاسته نمی‌شود بلکه مجموع این آموزه‌ها و تجارب در اثر تکرار انتقال به دیگران در یاد و ذهن شما نهادینه‌تر گشته یا به اصطلاح ملکه ذهن شما خواهد شد.