سرمایه گذاری در بازار مسکن، یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین، حوزههای سرمایه گذاری در میان افراد مختلف است. کافیست که از منزل خود خارج شده و طول همین خیابان محلهی خود را طی کنید تا به میزان گرایش افراد به سمت مزایای بازار مسکن پی ببرید؛ شاید بتوان گفت تعداد بنگاهها یا کارگزاریهای املاک به مراتب بیشتر از تعداد سوپر مارکتها یا فروشگاههای عرضه مواد غذایی باشد. این اقبال و پر رونقی بازار مسکن، علاوه بر انگیزههای درونی اشخاص، از دلایل اجتماعی و اقتصادی گوناگونی برخوردار است. از نقطه نظر اقتصادی میتوان گفت سرمایه گذاری در بازار مسکن به شکل آگاهانه، علاوه بر سود زیادی که در پی دارد، یک سرمایه گذاری با ثبات و کم ریسک است، زیرا سازوکار عرضه و تقاضا در بازار مسکن، ساده است. همواره رشد جمعیت و مازاد تقاضا سبب افزایش قیمت ملک بوده، مگر اینکه در دوره رکود بازار قرار داشته باشیم. البته این را هم به عنوان یک نکته واقع بینانه بگوییم که رشد ملک، مانند سایر حوزههای سرمایه گذاری به هیچ وجه صعودی نیست اما میتوان گفت که در بازههای زمانی میان مدت و بلند مدت، همواره صعودی میباشد. ویژگی اصلی سرمایه گذاری در بازار مسکن، نرخ بازده مورد انتظار آن است؛ اگر هوشمندانه انتخاب کنید، میزان سرمایه شما در عرض چند سال به شکل شگفت انگیزی چندین برابر میشود.
سرمایه گذاری در بازار مسکن برای چه کسانی مناسب است؟
همانطور که گفتیم بازار مسکن به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد برای مشتاقان سرمایه گذاری، یک بازار محبوب و مورد پسند به شمار میآید. این بازار به عنوان یک بازار پر درآمد و با ثبات برای افرادی مناسب است که به دنبال یک بازار پرسود و کم ریسک هستند. همچنین برای کسانی که سرمایه قابل توجهی دارند و یا به عنوان یک بازار و سرمایه گذاری سریع، برای افرادی که تمایل زیادی به سرمایه گذاری داشته اما از وقت کافی برخوردار نیستند، یک بازار مناسب و شاید هم ایدهآل به شمار میآید. با این توضیحات میتوان گفت بازار مسکن برای سرمایه گذاران، تجار، صاحبان کسب و کار، افراد شاغل، کارمندان و همه کسانی که علاقه مند به سرمایه گذاری بوده و از امکانات اولیه ورود به دنیای سرمایه گذاری برخوردار هستند، یک بازار امن، پرسود و کم خطر میباشد.
چه ویژگیهایی بازار مسکن را ممتاز کردهاست؟
علاوه بر سود زیاد، نرخ بازده بالا و میزان ریسک و خطرپذیری کم که از ویژگیهای خاص بازار مسکن است، یک خصوصیت و ویژگی خاص و ممتاز دیگری وجود دارد که بازار مسکن را به بازاری پر رونق و به اصطلاح، همیشه داغ تبدیل کردهاست؛ این ویژگی، تنوع در ابعاد سود رسانی و یا به عبارتی ساده تر، راههای زیاد پول در آوردن از این بازار است. در ادامه این مقاله با چند ویژگی مهم که در واقع جزو مزایای بازار مسکن نیز به شمار میآیند بیشتر آشنا میشویم.
- وجود 2 منبع درآمد در سرمایه گذاری ملکی: هنگامی که در زمانی مناسب برای خرید، ملکی را با قیمت نسبتا پایین، خریداری میکنید تا آن را در مناسبترین زمان برای فروش به فروش برسانید، در واقع از دو منبع درآمد، کسب سود کردهاید؛ یکی سود به دست آمده از ترقی قیمت ملک و دیگری سود و درآمد حاصل از دریافت اجارهبهای ملک

- بازار مسکن به عنوان شغل دوم: برخلاف اکثر سرمایه گذاریها و کسب و کارهای پر درد سر و وقت گیر که علاوه بر سرمایه مادی و نقدی، سرمایههای غیر مادی فرد، همچون نیروی جوانی، وقت و فکر او را نیز صرف خود میکنند، سرمایه گذاری در بازار مسکن را میتوان به عنوان شغل دوم انتخاب نمود و مزایای آن را مورد استفاده قرار داد.
- با ثبات بودن بازار مسکن: بازار مسکن در مقایسه با سایر بازارها از ثبات بالایی برخوردار بوده و تحت تاثیر نوسانات بازار قرار نمیگیرد. به عبارت دیگر، تأثیر نوسانات بازار بر روی بازار مسکن، مثبت است؛ بهعنوان مثال به هنگام بالا رفتن قیمت طلا و ارز، مسکن نیز رشد قیمتی را تجربه میکند، اما معمولا در هنگام افت قیمت ارز و طلا، قیمت مسکن ثابت میماند.
- اعتبار و وجهه اجتماعی بالا: اعتبار و وجهه اجتماعی شخصی که در بازار مسکن، سرمایه گذاری میکند، به مراتب بالاتر از کسی است که به خرید و فروش دلار یا طلا میپردازد.
- قدرت مانور بالا در بازار مسکن: همانطور که در ابتدای متن همین تیتر خواندید، این ویژگی، یکی از جاذبههای سرمایه گذاری در بازار مسکن و از مهمترین مزایای بازار مسکن است؛ جاذبهای که میتواند نیاز و خواست افراد مختلف با علاقه مندیها و سلیقههای متنوع را برطرف و برآورده سازد. در بازار مسکن با استفاده از استراتژیهای جایگزین، مانند تهاتر، معاوضه، جایگزینی جریان نقدینگی از محل اجاره، نوسازی و فروش، خرید املاک مزایدهای و… در شرایط مختلف و با روشهای متنوع میتوان به سرمایه گذاری و کسب درآمد پرداخت.