بعضی افراد با توجه به قیمت روزافزون مسکن و دغدغههای اجارهنشینی، تمایل زیادی به خرید خانه قولنامه ای در مرکز و حاشیه شهر با قیمت پایین تر دارند. ترس از فروش چندبارهی ملک توسط مالک، مشکلات ناشی از نبود سند و … از جمله مواردیست که وقتی صحبت از خرید خانه قولنامه ای میشود، بیشتر مردم را دچار تردید می کند. در برخی موارد علت سند نداشتن یک ملک، ساخت غیر مجاز، نبود پایان کار، مسکونی نبودن منطقه ی ساخت خانه و … است. در این مقاله از«آسامید» سعی بر این است که به برخی از باید و نبایدهای خرید خانه قولنامه ای اشاره کنیم.

بایدهای خرید خانه قولنامه ای
1.اخذ استعلام از شهرداری: اخذ استعلام ملک، اطلاعاتی همچون میزان بدهی ملک، مشکلات ثبتی و یا معارضه ای، مشخصات مالک اصلی، در رهن و یا وثیقه بودن آن و … را در اختیارتان قرار میدهد که با استفاده از آن می توانید میزان ضررهای احتمالی ناشی از خرید خانه قولنامه ای را به حداقل برسانید.
2.احراز هویت مالک: در هنگام خرید خانه قولنامه ای باید از هویت مالک اصلی مطلع شوید و به مواردی همچون داشتن حق فروش، صغیر نبودن، معتبر بودن قرارداد وکالت مالک و … توجه کنید.
3.مراجعه به مشاور املاک دارای جواز: در خرید خانه قولنامه ای، میبایست قرارداد خرید را نزد مشاور املاک معتبر و در حضور دو شاهد و تمام مالکان خانه و در سه نسخه ی مشابه تنظیم کنید؛ یک نسخه از قرارداد نزد شما، دومی نزد فروشنده و قرارداد سوم نزد مشاور املاک قرار می گیرد. توجه داشته باشید که قرارداد خرید باید دارای کد رهگیری باشد.
نبایدهای خرید خانه قولنامه ای
1.ملکی که فاقد سند باشد: فاقد امکان گرفتن وام بازسازی، تعمیر و … میباشد. بنابراین وقتی تصمیم به خرید خانه قولنامه ای میگیرید نباید روی این امکانات که به واسطه سند ایجاد میشود، حساب کنید.
2. پرداخت مبلغ خرید خانه طی یک چک: در خرید خانه قولنامه ای نمیبایست تمام مبلغ را در یک مرحله به فروشنده پرداخت کنید؛ در ازای هر مبلغی که پرداخت میکنید از فروشنده رسید دریافت کنید.