اگر به فکر سلامت خود نیستید، در گلبهار خانه نخرید

2019-10-02
4 دقیقه زمان مورد نیاز برای مطالعه
اگر به فکر سلامت خود نیستید، در گلبهار خانه نخرید
هوای آلوده، این مشکل بزرگ قرن که کم کم تبدیل به یک فاجعه می‌شود، نتیجه ماشینیزم و گسترش آلاینده‌ها و سبک زندگی امروز بشر است. بی تردید در چنین شرایطی برخورداری از هوای پاک برای هر منطقه‌ای یک امتیاز به‌شمار می‌آید. در این مقاله از «آسامید» ضمن معرفی منطقه گلبهار مشهد به عنوان منطقه‌ای با هوای پاک به بیان مضرات هوای آلوده می‌پردازیم

اکثر ما که در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنیم، زندگی در هوای آلوده را تجربه کرده‌ایم. صبحی که بیدار می‌شویم و آسمان شهر را در آغوش دودی سیاه می‌بینیم و غمی در دلمان خانه می‌کند، نفسی که تنگ می‌شود، سالمندی که به دستگاه اکسیژن نیاز پیدا می‌کند. از طرفی آلودگی، فقط مختص هوا نیست. چند سالی می‌شود حس می‌کنیم میوه‌ها دیگر مزه‌ی سابق را ندارند و طعم آب هم عوض شده‌است. اما آیا مضرات آب‌و‌هوای آلوده همین است؟! چند سرفه، تنگی نفس و شهری سیاه؟ خیر. قضیه بسیار جدی‌تر از این حرفهاست.

شهر آلوده

8 مورد از تاثیرات آلودگی هوا بر سلامت انسان

1. بدون شک متوجه افزایش دمای بی سابقه‌ی تابستان‌ها شده‌اید. وسایل سرمایشی جوابگو نیستند، خبری از « بودن در بهترین سه ماه سال » نیست وانسان‌ها مدام به فکر تمام شدن تابستان هستند. فکرمی‌کنید اتفاقی است؟ خیر! انتشار گازهای گلخانه‌ای در جو، دمای زمین را افزایش می‌دهد. تغییرات آب و هوایی باعث تغییر فاجعه‌ باری در هوا می‌شود.

2. یکی از اصواتی که در هوای آلوده  بسیار به گوش می‌رسد، صدای سرفه است. وجود گازهای مضر در جو باعث التهاب گلو و چشم‌ها، آسم، سایر مشکلات تنفسی و بیماری‌هایی مانند سرطان ریه می‌شود. افزایش میزان تابش خورشید، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد. همچنین می‌تواند اثرات نامطلوبی بر سیستم قلبی عروقی داشته‌ باشد.

3. استفاده از کودهایی مانند حشره‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها باعث کاهش باروری خاک می‌شود. کشاورزی صنعتی امروز به خاک فرصت بازسازی خود را نمی‌دهد و سعی می کند با تزریق کود به صورت مصنوعی خاک را مناسب کشت کند. همین امر باعث کاهش تولید محصول شده و در نهایت ممکن است به قحطی و سوء تغذیه منجر شود.

4. امروزه انسان‌ها به دنبال عقب انداختن فصل پیری هستند. آنها دوست دارند جوان و شاداب بمانند و برای این هدف تلاش بسیار می‌کنند اما آلودگی هوا رابطه مستقیمی با پیری زودرس، ریزش غیر‌طبیعی موها، گودی و تیرگی زیر چشم، ایجاد لک تیره در صورت، التهاب و ایجاد زخم‌های عمیق در بدن دارد.

5.حتی جنینی که هنوز قدم به این دنیا نگذاشته‌است هم از مضرات هوای آلوده در امان نیست. شاید متوجه  شده‌باشید که نسبت به داستان‌هایی که مادربزرگ‌ها تعریف می‌کنند، بچه‌های تازه‌متولد‌شده نحیف‌تر شده‌اند. دیگر کسی رستم نمی‌زاید. یکی از دلایلش همین هوای آلوده‌ی عادی شده‌ی اطرافمان است که رشد جنین را کم می‌کند، درد های شکمی را در زنان افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر را به همراه دارد.

6. اطراف ما پر است از صدای بوق ماشین و فریاد انسان‌ها. آلودگی صوتی می‌تواند منجر به اختلال شنوایی یا ایجاد ناشنوایی در افراد شود. از طرفی ممکن است منجر به فشار‌خون بالا و بیماری‌های عروق قلب شود.

7. آلودگی هوا خطر ابتلای کودکان به اوتیسم را افزایش می‌دهد. سرب موجود در هوای آلوده هوش کودکان را کاهش می‌دهد وباعث بیش‌فعالی آنها می‌شود.

8. یکی دیگر از مضرات هوای آلوده، پایین آمدن سن مرگ و میر است. هوای آلوده قادر است در حدود 10 سال از طول عمر انسان را کم کند.

آلودگی هوا

یکی از راه‌های فرار از آب و هوای آلوده، زندگی در شهرهای کوچک و شهرهای نوپا مانند گلبهار است. با زندگی در گلبهار می‌توان در هوای سالم تری نفس کشید. پیری را تجربه کرد و صدای پرندگان را شنید. گلبهار، شهریست در 35 کیلومتری شمال‌غربی مشهد که ساکنین آن امید زیادی به بهتر‌شدنش دارند. سرمایه‌گذاری در گلبهار با خرید خانه، طرفداران زیادی دارد، چرا که گلبهار شهری‌ست که در آن خبری از بوق‌های ممتد، سرفه‌های بی‌امان، چراغ قرمزهای طولانی و آسمان سیاه نیست.